Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τον Νοέμβριο του 1973 η νεολαία της χώρας με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου ξεσηκώνεται εναντίον της χούντας, που για εφτά χρόνια στερούσε  από τον λαό τις συνταγματικές του ελευθερίες και καταπατούσε τα διακαιώματά τουΗ προσπάθεια για βίαιη καταστολή των γεγονότων όχι απλά δεν πέτυχε να εμποδίσει το κάλεσμα προς τη Δημοκρατία, αλλά αντίθετα πολλαπλασίασε τη συμβολική σημασία της εξέγερσης.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που οδήγησε στην ανατροπή της χούντας λίγους μήνες μετά, δεν αποτελεί απλώς την αντίδραση σε μια μορφή τυραννίας με στόχο την πολιτική αλλαγή και δεν εκφράζει μόνο την επιθυμία για Δημοκρατία και Ελευθερία. Η ορμητικότητα της νεολαίας του 1973 φανερώνει με τον πιο πρόδηλο τρόπο τον αγώνα για τη ζωή και την αγάπη για τον άνθρωπο. Στο  σύνθημα ‘’Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία’’ συμπυκνώνεται η ανάγκη των πολιτών  να εξασφαλίσουν όλα εκείνα τα αγαθά, υλικά και πνευματικά, που τους δίνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν  μια ζωή ελεύθερη,  ποιοτική και αξιοπρεπή.

Κάθε ελεύθερο πνεύμα οφείλει σήμερα να ‘’ταξιδεύει’’ με υπερηφάνεια στο Πολυτεχνείο του 1973. Γιατί, αν θέλουμε να είμαστε άξιοι κα υπεύθυνοι πολίτες, έχουμε χρέος να θυμόμαστε. Με οδηγό τη μνήμη οφείλουμε να κατευθύνουμε  τη δράση μας και την καθημερινή μας συμπεριφορά ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας και φασισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί